Több mint 300 kerékpáros választotta a MÁV bringás reggelit

2019. szeptember 5. csütörtök, 14.41 / Utolsó módosítás: 2019. szeptember 5. csütörtök, 17.27
Bringás reggeli

A Magyar Kerékpárosklub idén ősszel ismét megszervezte a már jól ismert Bringás reggeli országos rendezvénysorozatot. A kezdeményezéshez már hagyományosnak mondhatóan most is csatlakozott a vasúttársaság.

Bringás reggeliSzeptember 5-én, csütörtökön, reggel finomságokkal és frissítővel várták a kerékpárral közlekedőket a budapesti MÁV-székházzal szemben, a Könyves Kálmán körúti kerékpárúton, a MÁV-HÉV pedig a Boráros téri H7-es HÉV végállomáson. A két helyszínen több mint 300 biciklis fordult meg, hogy egy rövid pihenőt követően, a magához vett reggelivel folytathassa mai útját.

A szerepvállalással a MÁV a vasúti és a kerékpáros közlekedés összekapcsolására kívánja felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy a vasúttársaság egyik kiemelt feladatának tekinti a kerékpárszállítási szolgáltatás folyamatos fejlesztését. A MÁV-START az elmúlt években több százmillió forintot fordított kerékpáros kocsik kialakítására a biciklisek vonaton utazásának megkönnyítése érdekében. A MÁV Zrt. az állomásfejlesztési tevékenységek – felújítások, környezetrendezés – során fókuszál a kerékpáros utasok érdekeire is, a beruházásoknál kiemelt figyelmet fordít a kerékpártárolók kialakítására.

A Magyar Kerékpárosklub szeptember 9-én ismét elindítja a Bringázz a Munkába! kampányt, a kéthetes nyereményjátékhoz egyéniben és csapattagként is csatlakozhatnak a kerékpárosok. Bővebb információ a kampány honlapján ide kattintva. (https://bringazzamunkaba.hu/)

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság