Duális képzés

 

Duális képzés

Mérnökinformatikus, gépészmérnök vagy műszaki menedzser alapszakon szeretnél továbbtanulni?

Csatlakozz te is a MÁV és a Dunaújvárosi Egyetem közös duális képzéséhez!

Milyen előnyöket nyújt számodra a duális képzés?

  • szakmai gyakorlatot szerezhetsz valós munkakörülmények között, munkádat a vállalati mentor segíti,
  • vállalat specifikus ismereteket tanulhatsz és a technológiákat a gyakorlatban láthatod,
  • a megszerzett tudást a gyakorlatban is kipróbálhatod,
  • készségfejlesztő programokon vehetsz részt,
  • a képzés ideje alatt rendszeres juttatásban részesülsz


A kiválasztás során vizsgált szempontok: Tanulmányi eredmények, motiváció, fejlődőképesség, gondolkodásmód, együttműködés, aktivitás, kommunikáció, egészségügyi alkalmasság.

A kiválasztás módszere

A kiválasztás során többkörös eljárást alkalmazunk

  • első lépés az előszűrés: a jelentkezési lapon szereplő adatok (személyes adatok, motivációs kérdések, területi preferenciák (melyik város vonzáskörzetében szeretnél szakmai gyakorlaton lenni), tanulmányi eredmények (érettségi, utolsó 3 félév eredményei) alapján kiválasztjuk azokat a jelentkezőket, akikkel személyesen is szeretnénk találkozni
  • a következő fordulóban a jelöltek AC-n (Assessment Center) vesznek részt, melynek keretében tesztírásra, helyzetgyakorlatokra, valamint interjúra kerül sor
  • a legalkalmasabb jelöltek foglalkozás-egészségügyi vizsgálaton vesznek részt
     

Azok a hallgatók kezdhetik meg duális képzésben az egyetemi tanulmányaikat, akik felvételtek nyernek a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésben induló alapszakára és a MÁV-csoport valamelyik vállalata is kiválaszt.

Mindkét feltételnek egyszerre meg kell felelned!

Kérdés esetén fordulj a dualis [KUKAC] mavcsoport.hu email-címre.

A MÁV Zrt-hez gépészmérnök szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV Zrt. területi igazgatóságai pályalétesítményi területén kisgépek és berendezések karbantartásával kapcsolatos feladatok ellátását, szervezését, koordinálását.

A MÁV Zrt-hez műszaki menedzser szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV Zrt. területi igazgatóságai forgalmi tevékenységének lebonyolításához kapcsolódó feladatokat, a kapcsolódásokat más szakmai területekhez. Megismerheted továbbá a forgalmi technológiák kialakításának folyamatát, azok harmonizációját más szakterületek és vállalkozó vasúti társaságok technológiáival.

A MÁV-START Zrt-hez gépészmérnök szakra jelentkezők megismerhetik a járműbiztosítási igazgatóságok munkáját, a vontató és vontatott járművek karbantartási feladatait, a munkafolyamatok szervezését, ellenőrzését, irányítását.

A MÁV-START Zrt-hez műszaki menedzser  szakra jelentkezők megismerhetik a vasúti járművek fejlesztésével összefüggő tennivalókat, részt vehetnek tervezési feladatok előkészítésében, dokumentálásában.

A MÁV Szolgáltató Központ Zrt-hez mérnökinformatikus szakra jelentkezők megismerhetik a MÁV-csoportban alkalmazott és működtetett informatikai technológiákat, az alkalmazott ügyviteli és technológiai informatikai rendszereket, az informatikai rendszerek fejlesztésével, működtetésével kapcsolatos feladatokat. A MÁV Szolgáltató Központ Zrt. IT üzletágában változatos szakterületeket megismerve betekintést nyerhetnek, alapvető ismereteket szerezhetnek a rendszerüzemeltetési tevékenységek, szoftver architektúra tervezési feladatok, rendszer integrációs tervezési, fejlesztési feladatok, az üzleti elemzés, szakértői közreműködés, döntés-előkészítés tevékenységek ellátásában.

Jelentkezem a képzésre!