Táblaavatóval indította duális képzését a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem

2016. szeptember 2. péntek, 15.04 / Utolsó módosítás: 2016. szeptember 8. csütörtök, 10.45
A MÁV-csoport táblái a Dunaújvárosi Egyetem falán (fotó: Bornemissza Péter)

Táblákat avattak a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem duális képzésének tiszteletére az egyetem tanévnyitója után, a kampusz területén.

A MÁV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. tábláinak avatásán a vasúttársaság képviseletében Dorozsmai Éva vezérigazgató-helyettes és Bánhidi-Nagy Attila elnöki főtanácsadó (MÁV Zrt.) volt jelen, az egyetemet pedig Dr. András István rektor, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika és Dr. Palotás Béla rektor-helyettesek képviselték.

A vállalat és az oktatási intézmény 2015-ben kötött stratégiai együttműködési megállapodást, majd két szakmai szerződésben rögzítették a közös duális képzés és kooperatív duális képzés kereteit. A cél a szakember-utánpótlás biztosítása volt a MÁV-csoport tagvállalatai számára. 2016. január 1-jétől a Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként működik, az év elején megalakult konzisztórium elnökének Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját választották. A 2015/16-os tanév beiskolázási kampányában a vasúttársaság és az egyetem – négy napon át, nyolc helyszínen – közösen toborzott leendő vasúti szakembereket. A toborzást sikeres duális felvételi eljárás követte, a felvételt nyert hallgatók gépészmérnök, műszaki menedzser és mérnök informatikus szakokon kezdik meg idén tanulmányaikat. A MÁV-csoport ezzel az intézmény legnagyobb gyakorlati képzője lett.

Dunaújváros, 2016. szeptember 2.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG