Ragyogó Magyarország, ragyogó Gyermekvasút

2019. április 12. péntek, 07.44

A Cif Ragyogjon Magyország! programjának első lépése a Gyermekvasút megtisztítása, melynek eredményeképpen nemcsak a fogadóépület lesz szebb állapotban, de az itt szolgálatot teljesítő több száz vasutas gyerek, és az évi több százezer látogató is megtapasztalhatja a tiszta környezet áldásos hatásait.

Mi a közös a Gyermekvasútban és a rió-i Krisztus szoborban?

A városi ember életminőségét meghatározza környezetének tisztasága. A Cif ezért indítja el Ragyogjon Magyarország! című kezdeményezését, amelynek első lépése a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának megtisztítása és csinosítása. A márka emellett várja olyan civil szervezetek jelentkezését, akik közösségi tereink megszépítéséért dolgoznak, és tudnak olyan helyszínekről, ahol szükség lenne a Cif által felajánlott tisztításra.

A tiszta környezet hatása az életminőségre

A zaj-, levegő-, és fényszennyezés, vagy a rendezetlen utcakép mind olyan ingerek, melyek anélkül befolyásolják mindennapi életvitelünket, hogy tudatosan érzékelnénk őket. Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus szerint „az unalmas, figyelemelterelő vagy nem biztonságos környezetek az irányított figyelem fokozott és így kimerítő használatát igénylik, és végül mentális kimerültséghez vezetnek...” Ebből is látható, hogy egy tisztítás, vagy egy rendezett városi tér kialakítása mennyit segíthet a városokban lakók életminőségének javításában.

Közösségi tisztítás a Gyermekvasúton

A Cif Ragyogjon Magyarország! programjának első lépése a Gyermekvasút megtisztítása, melynek eredményeképpen nemcsak a fogadóépület lesz szebb állapotban, de az itt szolgálatot teljesítő több száz vasutas gyerek, és az évi több százezer látogató is megtapasztalhatja a tiszta környezet áldásos hatásait.

Tiszta lesz a környezet

A tisztítás professzionális alapon történik, de a Gyermekvasút önként jelentkező felnőtt dolgozói, Cif dolgozók és civilek is segítenek 2019. április 11-én a csinosításban. A dátum azért is különleges, mert 1948-ban éppen ezen a napon kezdték építeni a Gyermekvasutat, ami a leghosszabb gyermekek által is működtetett kisvasút a világon. A budapesti Gyermekvasút közössége évről évre növekszik ahová kiváló tanulmányi eredménnyel jelentkezhetnek a 10-14 éves gyerekek. Erről, és más érdekes kapcsolódási pontokról is mesélnek a Hosszúlépés.Járunk? sétavezetői a tisztítást megelőző sajtóvasutazáson, ahol megismerhetjük nem csak a Gyermekvasút, de Budapest köztisztaságának történetét is.

Cif Ragyogjon Magyarország! kampány

A közösségi helyszínek megtisztítása a Cif márka nemzetközi kampányába illeszkedik, aminek keretében már a riói Krisztus-szobrot, és a londoni O2 Arénát is ragyogóan tisztává varázsolták. A kampány további részében a Cif olyan civil szervezetek jelentkezését várja, akik ismernek olyan közösségi tereket, amelyekre ráférne egy alapos tisztítás és csinosítás. A pályázat részleteiről további információ a www.ragyogjonmagyarorszag.hu oldalon található.​

Az épületet is tisztára varázsolták

 Cif

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság