Nagy sikert aratott a MÁV-csoport gyermekrajzpályázata

2015. november 9. hétfő, 14.14 / Utolsó módosítás: 2015. november 9. hétfő, 15.59
Haidekker Zsófia és Farkas András rajzával díszítenek egy mozdonyt, a közönségdíjasra még lehet szavazni

Holtversenyben két pályázó, a 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András alkotása nyerte a MÁV-csoport „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című rajzpályázatát. Az ő műveik díszítik hamarosan a MÁV-START egyik TRAXX típusú mozdonyának egy-egy oldalát. A 8 és 12 év közöttieknek kiírt, október 31-én lezárult pályázat óriási érdeklődés mellett zajlott: összesen 577-en küldtek be rajzot. A zsűri által legjobbnak ítélt két mű alkotója nemcsak „mozdonymatricát” nyert, hanem iskolai osztályuknak egy-egy látogatást is a Magyar Vasúttörténeti Parkba. A közönségdíjas rajzra mától lehet szavazni az interneten.

A MÁV-csoport megtisztelőnek tartja azt a minden várakozást felülmúló érdeklődést, amely a pályázatot végigkísérte. A vasúttársaság köszöni mind az 577 pályázónak, hogy jelentkezésével hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez.

A versenynek azonban még nincs vége! A kiírásnak minden szempontból megfelelő 537 pályaműre a közönség is szavazhat az interneten (http://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/rajzpalyazat), november 9. és 30. között. A legtöbb szavazatot kapó tanuló iskolai osztályának a MÁV-START egy egyszeri, belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét biztosítja. A közönségdíj nyertesének nevét a MÁV-csoport december 1-jén teszi közzé a honlapján.

A „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” című pályázatra 2003. január 1. és 2007. október 5. között született, Magyarországon élő gyermekek jelentkezhettek kétdimenziós alkotásaikkal. A ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készült pályaműveknek vasúttal kapcsolatos élményt kellett ábrázolniuk. Valamennyi jelentkező egy-egy olyan rajzával pályázhatott, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem indult. A pályaműveket a MÁV szakembereiből, könyvillusztrátorból és a pályázat megvalósításába bevont szervezetek képviselőiből álló szakmai zsűri értékelte.

A MÁV-csoport 2015-ös gyermekrajzpályázatának győztese holtversenyben:

Haidekker Zsófia, 9 éves, Szent Angéla Általános Iskola, Budapest

Haidekker Zsófia rajza

Farkas András, 12 éves, Kassai úti Általános Iskola, Szolnok

Farkas András rajza

​Budapest, 2015. november 9.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG