Megvan a MÁV-csoport gyermekrajzpályázatának közönségdíjasa

2015. december 3. csütörtök, 10.14 / Utolsó módosítás: 2016. január 5. kedd, 13.31
A Pető Gábor rajzára érkezett 6848 szavazat vonatos osztálykirándulást ér

Pető Gábor tízéves budapesti tanuló nyerte a MÁV-csoport „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” elnevezésű gyermekrajzpályázatának közönségdíját. A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola diákjának rajza három hét alatt több mint 6800 szavazatot kapott az interneten. Pető Gábor ezzel egy belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét nyerte el iskolai osztályának.

 

A vasúttársaság 8 és 12 év közötti gyermekeknek hirdette meg rajzpályázatát októberben. A ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készült rajzoknak vasúttal kapcsolatos élményt kellett ábrázolniuk. A pályázatra több mint ötszáz pályamű érkezett, azokat szakmai zsűri értékelte. Holtversenyben két pályázó – a 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András – alkotása bizonyult a legjobbnak.

Az első helyezett rajzok felhasználásával készülő grafika a MÁV-START egyik, forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd, így azt országszerte láthatják az utasok. A matricázott mozdonyt 2016. január 18-án avatja fel ünnepélyesen a vasúttársaság. A győztesek iskolai osztályai pedig ingyenesen látogathatnak el a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A pályázatnak egy internetes közönségszavazás is a részét képezte: a világhálón november 9. és 30. között lehetett voksolni a pályaművekre. Pető Gábor rajza ebben a versenyben kapta a legtöbb szavazatot, így nyerte el a közönségdíjat.

A közöségdíjas rajz:

Pető Gábor rajza

A nyertes rajzok:

Haidekker Zsófia rajza

 
Farkas András rajza

Budapest, 2015. december 2. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG