MÁV: Biztosítjuk a védőfelszerelést munkavállalóink számára

2020. április 15. szerda, 09.36
Maszkszállítmány

A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök beszerzése folyamatos, a MÁV biztosítja a munkavállalók folyamatos ellátását. A járművek fertőtlenítését továbbra is napi rendszerességgel végzik, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosíthassák az utasoknak.

A vasúttársaság beszerzései, így a készletek feltöltése folyamatosan zajlik. A dolgozók számára szükséges szájmaszkok, fertőtlenítőszerek, gumikesztyűk rendelkezésre állnak. Múlt hét szerdán érkezett meg a Kínai Vasút-csoport által adományozott 200 ezer orvosi szájmaszk a magyar vasúti dolgozók számára, ezzel is támogatva a vasúttársaság zavartalan működését.

dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója a szállítmány átvételekor elmondta: „A vasúttársaságnál 38 ezer munkavállalót foglalkoztatunk, nagyon fontos számunkra a biztonság, az utasaink védelme. Az elmúlt egy hónapban összesen 200.000 maszkot tudtunk kiosztani, ez az újabb 200 ezer maszk óriási segítséget jelent nekünk. A maszkokat ugyan nem kötelező hordani, azonban a MÁV menedzsmentje megteremti annak a lehetőségét, hogy aki élni kíván a védőfelszerelés viselésével, annak az biztosítva legyen.”

 

A vasúttársaság naponta fertőtleníti a forgalomban lévő összes járművét, ami több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

 

Maszkszállítmány (2)