Május 28-án és 29-én ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Park fergeteges gyerekhétvégi rendezvényére

2016. május 27. péntek, 10.21

Május utolsó vasárnapja a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park pedig egész hétvégén őket ünnepli! A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt.

A Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő ünnepségen Halász Judit és az Alma Együttes koncertje, a játékos szórakozás és a jókedv kapják a főszerepet.

A szombati nap célkitűzése, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait. A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagymozdonyon, kerti vasúton, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) további számos izgalmas programra számíthatnak a látogatók. „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyermekek gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését akár egészen kicsi kortól is. A „Látni és Látszani” interaktív kiállítás egy vasúti vagonban lesz megtekinthető, célja: felhívni a figyelmet a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára. A „Holttér veszélyének bemutatása” program egy tanker kamion sofőrüléséből lehetőséget biztosít kipróbálni milyen nehézségei lehetnek egy kamionsofőrnek a mellette elhaladó biciklisek, illetve motorosok érzékelésében.

A Mini KRESZ Park oktatással várja a kicsiket: a résztvevők egy 15 perces KRESZ oktatáson vesznek részt, melyet követően a kis autók volánja mögé ülhetnek. Az igazán ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek. A kerti vasút gyermek utasai vasúti totó kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. Mindezek mellett pedig lehetőség nyílik az Elsősegélynyújtó bemutató megtekintésére is, mely a gyermekek nyelvén íródott oktatással mutatja be segítségnyújtás alapjait.

Vasárnap igazán színes program várja a látogatókat: találkozhatnak Snoopyval is; lesz finom salátakóstoló és zöldségszobrászkodás; arcbőr- és testállapot felmérés mellett játékos módon tanítják a legkisebbeket a napvédelemre. Ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, gyöngyvasalás, sok-sok ajándék és meglepetés – ezek mind-mind a Vasúttörténeti Park Gyerekhétvégéjén megtalálhatók.

A Közlekedésbiztonsági Nap és a vasárnapi Gyermeknap programjai is reggel 9 órától egészen kora estig tartanak.

Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Együttes zenél.

 

Bővebb információ: www.vasuttortenetipark.hu, www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

A Vasúttörténeti Park kétnapos rendezvényére minden 14 év alatti gyermeknek ingyenes a belépés!