Ideiglenesen változott a H7-es HÉV-ek követési ideje

2018. május 25. péntek, 12.32 / Utolsó módosítás: 2018. május 27. vasárnap, 13.16

Mint arról a MÁVINFORM korábban már tájékoztatást adott, átmenetileg módosított menetrend szerint közlekedik a H7-es csepeli HÉV műszaki hiba miatt. Május 25-én egész nap az alapmenetrend szerinti 6 perces követési idő helyett 10 percenként közlekednek a HÉV-ek.  Május 26-án és 27-én szintén 10 percenként, de a megszokottól eltérő indulási idővel és hosszabb menetidővel közlekednek járatok. Május 28-ától, hétfőtől a reggeli csúcsidőben 7 percenként, a délutáni csúcsidőben pedig 8 percenként követik egymást a vonatok.

A menetrend módosítása azért vált szükségessé, mert a HÉV-ek rendszeres napi karbantartása során több szerelvény futóművén kisebb felületi sérülést találtak a szakemberek. A sérült kerékvázak  hibás elemeit nem lehet javítani, a cseréjüket soron kívül megkezdték. A további vizsgálatok elvégzése érdekében az érintett szerelvényeket azonnal kivonták a forgalomból, emiatt a csepeli HÉV-vonalon átmenetileg kevesebb kocsi áll rendelkezésre. Szakértők közreműködésével megkezdődött és jelenleg is tart a futóműsérülés okának vizsgálata. Előreláthatóan a jövő héten már megfelelő mennyiségű szerelvény áll rendelkezésre a csepeli vonalon.

A kialakult műszaki probléma miatt a hatóság által előírt átlagosan négyévente esedékes műszeres vizsgálati gyakoriságot havi rendszerességre szigorította a MÁV-HÉV, a probléma megoldásáig meghatározott területeken pedig sebességkorlátozást vezet be a közlekedésbiztonsági szempontok alapján.

A megváltozott közlekedési renddel kapcsolatos tájékoztatás megtalálható a MÁV-csoport honlapján, a BKK Infoban és a HÉV facebook oldalán is; a módosított indulási időket a BKK honlapjának menetrendi menüpontjában tekinthetik meg az utasok.

 

Az okozott kellemetlenségekért utasai megértését kéri a MÁV-HÉV.

Budapest, 2018. május 25.

MÁV-HÉV Zrt.