„Gyermekvasút nyomában” nappali teljesítménytúra

2019. március 12. kedd, 09.30
Programajánlat a hosszú hétvégére

Budapest, 2019. március 12. – A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A megnövekvő kirándulóforgalom miatt ezen a napon a vonatok hosszabb üzemidőben közlekednek, 30-45 percenként indulnak a végállomásokról. A hosszú hétvége mindhárom napján gőzvontatású nosztalgiavonat is várja az utasokat.

Pénteken rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait, a Budai-hegység közkedvelt kirándulóhelyeit. A túra szintideje hét óra. Nevezni a rajtnál lehet, péntek reggel 8 és 10 óra között, Széchenyihegy állomáson. Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A március 15-től érvényes menetrend szerint tavasszal a hétvégenként jellemző jelentős kirándulóforgalomra tekintettel több járat indul. Előre meghirdetett hétvégi napokon gőzvontatású nosztalgiavonat is szállítja az utasokat, a közlekedési napokról szintén a Gyermekvasút honlapján lehet tájékozódni. 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság