Gyermekvasút – a kulisszák mögött

2019. január 25. péntek, 05.25 / Utolsó módosítás: 2019. január 25. péntek, 05.25
Nagy kaland a jövő kisvasutasainak

Budapest, 2019. január 25. A Gyermekvasút január 27-én, vasárnap nyílt napot tart a Széchenyihegy állomáson. 10 és 16 óra között színes programokkal várják a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit, akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszereléssel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

Gyermekvasutas szolgálat közben

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket: kívül-belül meg lehet tekinteni a 90 éves kis szalonkocsit, a teljes felújítás után idén télen ismét szolgálatba álló nagy szalonkocsit és a hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a tavalyi tél nagy sztárját, a LEGO® külsőt viselő C50-es kismozdonyt is.

Ezen a hétvégén a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között. Részletek a Gyermekvasút honlapján:

https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/nyiltnap2019/

Azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 2-án induló gyermekvasutas tanfolyamra:

https://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/tanfolyam201902/Hegyek völgyek között

 

 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG