A Dunaújvárosi Egyetem várja a leendő vasutasokat

2016. január 25. hétfő, 10.04 / Utolsó módosítás: 2016. január 25. hétfő, 17.00
Az oktatási intézmény a MÁV-csoporttal közösen toborozza hallgatóit

Együtt toboroz leendő vasúti szakembereket négy napon át, összesen nyolc helyszínen a MÁV-csoport és a Dunaújvárosi Egyetem. A duális képzés keretében november óta együttműködő felek 25-én, hétfőn Budapesten a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, kedden a szolnoki és a debreceni, szerdán a szegedi és a pécsi, csütörtökön pedig a győri és a miskolci vasútállomásra települnek ki. A vasúttársaság és az oktatási intézmény a fenti napokon 12-17 óra között várja a mérnök-informatikus, gépészmérnök, műszaki szakoktató, műszaki menedzser képzések iránt érdeklődőket.   

A január 25-28. közötti időszak tehát a két stratégiai partner közös beiskolázási kampánya jegyében telik. A vállalat és az iskola tavaly év végén kötött megállapodásának célja, hogy a leendő szakemberek a szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen kapcsolhassák össze elméleti tudásukat a szükséges gyakorlati ismeretekkel. A MÁV-csoport ezért vállalta, hogy megszervezi és lebonyolítja a gyakorlati képzést, valamint átadja a hallgatóknak mindazon ismereteket, amelyek a szakma elsajátításához lényegesek. Az egyetem biztosítja a tanulók elméleti képzését, beleértve az ehhez szükséges tárgyi és személyi feltételeket. A MÁV a diákokkal hallgatói szerződést köt, amelyben garantálja gyakorlati oktatásukat és szakirányú fejlesztésüket. A vállalatvezetés nem titkolt célja, hogy az együttműködéssel hosszabb távon is biztosítsa a cégcsoport számára a magasan képzett munkaerő-utánpótlást.

A hallgatók már a 2016/2017-es tanévtől kezdve részt vehetnek a duális képzésben, amit a mostani akció is népszerűsít. A felek a hétvégi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is együtt jelentek meg, és az egyetem nyílt napjain is csatlakoznak vasúti szakemberek az oktatókhoz – legközelebb január 30-án. Nemcsak az egyetemnek fontos ugyanis a hallgatók sikere, hanem a MÁV-csoport stratégiájának is alapeleme a duális képzés eredményessége. A jövőben ezáltal olyan pályakezdő munkatársak csatlakozhatnak a vasúttársasághoz, akik tanulmányaik során már megismerték a vállalat munkafolyamatait, tisztában vannak a rájuk váró kihívásokkal és megfelelő gyakorlati tudással rendelkeznek az adott szakterületen. Az ország közepén elhelyezkedő oktatási intézmény kiváló helyszíneket biztosít a képzéshez, és a tanultakat a diákok Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatójánál hasznosíthatják.

Budapest, 2016. január 25.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG