A Dömösi átkelésnél tervek szerint halad a helyreállítás

2020. szeptember 9. szerda, 06.12
Folytatódik a helyreállítás a Dömösi átkelésnél

A Budapest–Vác–Szob vonalon, a Dömösi átkelésnél a június közepi heves esőzések következtében megrongálódott támfal helyreállítási munkái jó ütemben, a terveknek megfelelően haladnak. 

Az ideiglenes vasúti töltést elbontották a károsodott Zebegény felőli részén, és elkészült a 20 és a 46 méter hosszúságú támfal beton alapja, továbbá helyükre kerültek a kiselemes falazatok is. Jelenleg a támfal mögötti terület töltését végzik, rétegenkénti tömörítéssel és geocella alkalmazásával. A két támfallal egyidőben a vízelvezetőket is újjáépítik. A geocellás rézsű speciális felület a föld felső rétegén, ahol a műanyagszövethálót humusszal töltik ki. A károsodott vasúti töltés helyreállítását a MÁV leányvállalata, a MÁV FKG Kft. végzi.

A június közepi esőzés után egy ideig mindkét vágányon szünetelt a vonatközlekedés. Az ideiglenes helyreállítások után, július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – indult újra a vonatforgalom. A vonatok azóta is módosított menetrend szerint közlekednek. Néhány szobi vonat helyett Nagymaros és Szob között pótlóbusszal kell utazni. A vasúti forgalom várhatóan novemberben indulhat meg mindkét vágányon.

Folytatódik a helyreállítás a Dömösi átkelésnél

A Szent Mihály-hegy Dömösi átkelésnél

MÁVINFORM