Dávid Ilona újabb két évig a CER Vezető Bizottsági tagja

2015. szeptember 24. csütörtök, 12.53

Ismét, immár harmadszor választotta vezető bizottsági tagjává az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER) Dávid Ilonát, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját. A szervezet szeptember 24-i oslói közgyűlésén megválasztott irányító testület mandátuma a 2016-2017-es évekre szól. 

Dávid Ilona fontos szakmai pozíciója lehetővé teszi a MÁV-csoport nemzetközi tekintélyének erősítését, a társasági és a magyar vasúti érdekek erőteljes, hangsúlyos képviseletét. A vasutakra vonatkozó naprakész információk a kormányzati és a kormányközi tárgyalások során is kamatoztathatók.

A vezérigazgatókból álló Vezető Bizottság – amelynek továbbra is egyedüli női tagja Dávid Ilona – kiemelt szerepet játszik a szervezet munkájának irányításában: előkészíti a közgyűléseket, javaslatot tesz a működés irányelveire és a tevékenység stratégiájára. Koordinációs feladata van az európai nemzetközi szervezetek között.

A CER az Európai Bizottság és más európai intézmények által elismert tárgyaló partner, amely meghatározó szerepet tölt be az uniós vasutak érdekeinek képviseletében a közösségi jogalkotás és megvalósítás során. A jelenleg több mint hetventagú szervezet – melynek tagja a GYSEV Zrt., a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület és a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft. is –  tevékenysége kiterjed a vasutak szempontjából fontos valamennyi területre, például: infrastruktúrafejlesztés, kölcsönös átjárhatóság, személyszállítás, közszolgáltatás, környezetvédelem, szociális párbeszéd.

További információk a CER-ről: http://www.cer.be/

Budapest, 2015. szeptember 24.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG