Adventi különvonatok: A MÁV Nosztalgia idén Prágába, Bécsbe és Eisenstadtba indítja élményvonatait

2017. november 9. csütörtök, 11.48
A MÁV Nosztalgia táblája az élményvonaton

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. egy- és többnapos élményutazásra hívja az utasokat a környező országok legnépszerűbb adventi vásárvárosaiba: november 25-én Szegedről – Budapest érintésével – Bécsbe, december 8-án Eisenstadtba, december 9-én Bécsbe, valamint december 15-17. között Prágába. Idén több fakultatív programmal bővül az adventi utazási kínálat, az élményvonatokon évről-évre az ország legjobb idegenvezetői állnak az utazóközönség szolgálatában.

 

MÁV NosztalgiaAz első egynapos adventi járatok 2011-ben Budapestről Bécsbe közlekedtek, a vidéki városok közül elsőként Szeged csatlakozott – kiinduló állomásként –a kezdeményezéshez öt évvel ezelőtt. Idén egy új vonzó adventi célállomás is megjelenik a kínálatban: Eisenstadtba (Kismartonba) december 8-án, pénteken indít járatot a MÁV Nosztalgia. Az egynapos, élményvonatos utazásokra ebben az évben már szinte minden jegy elkelt.

Advent Prágában élményvonattalAz „Advent Expressz Prágába” többnapos élményutazásra azonban még vannak szabad ülőhelyek. A vonatot idén december 15-17. között közlekedteti a MÁV Nosztalgia, az utazást háromnaposra (3 nap/2 éj) bővítette – az utasok tavalyi visszajelzései alapján. Nem véletlenül esett a cseh fővárosra a választás, hiszen a „száztornyú Prága” fekvésének és patinás óvárosának köszönhetően az egyik legkedveltebb közép-európai úti cél. Prága már november közepétől ünnepi díszbe öltözik: feldíszített karácsonyfák, különféle vásárfiát kínáló árusok csalogatják a látogatókat.

A Prágába közlekedő adventi élményvonat fedélzetén kellemes atmoszféra, közösségi program, étkező- és bárkocsi fogadja a vendégeket. A cseh fővárosban színvonalas fakultatív rendezvények (így például vacsora a híres U Fleku étteremben, vagy vacsorával egybekötött dzsesszest a Moldván hajózva, gyalogos városnézés helyi magyar idegenvezetővel, autóbuszos kirándulás Kutna Horába, valamint Cesky Krumlovba, az UNESCO Világörökség Listáján szereplő festői kisvárosba) várják az érdeklődőket.

A MÁV Nosztalgia járataAz „Advent Expressz Prágába” út esetén az utazóközönség három kocsiosztály – Standard, Pullman Club, Imperial Club – közül választhat. A cseh fővárosban az elszállásolás színvonalas, három- és négycsillagos szállodákban történik. A részvételi jegy – Standard kocsiosztályt és háromcsillagos szállodát választva – már 49.990 Ft/fő ártól váltható.

Az advent expresszeken valódi élmény az utazás! A vonat fedélzetén kellemes hangulatban utazhatnak családok és baráti társaságok. Hostessek, üdvözlőitalok és ízletes falatkák, játékos totófelajánlások, térképek és egyéb ajándékok várják az utasokat. A hosszú utazásokra kialakított, kényelmes, tiszta vasúti kocsikban névre szóló a helybiztosítás. A szerelvényben hangulatos étkezőkocsi is közlekedik, ahol mérsékelt árakon étkezhetnek – oda úton reggelizhetnek, visszafelé pedig vacsorázhatnak – az utasok. Az adventi élményutakhoz – felnőttek és gyermekek esetében egyaránt – érvényes útlevélre vagy személyazonosító okmányra van szükség.

A zenés-táncos szórakozást kedvelőknek a népszerű Orfeum bulikocsit ajánljuk. A vonaton Törzsutas Passport is váltható, melybe az utazások alkalmával törzsutas pecsét kerül.

További információ (jelentkezés, menetrend, jegyárak, kocsiosztályok) az utazas [KUKAC] mavnosztalgia.hu () e-mail-címen vagy a jegyiroda 36 1 269-5242 számán kérhető, vagy a www.mavnosztalgia.hu honlapon található. Részvételi jegyek a MÁV Nosztalgia vidéki partnerhálózatánál is válthatók.

MÁV Nosztalgia Kft. – Kommunikáció