A MÁV Csoport idén is csatlakozott a Turizmus Világnapjához

2012. szeptember 27. csütörtök, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

A Turizmus Világnapján a vasúttársaság mind az InterCity vonatokon, mind a pályaudvarokon és a nagyobb állomásokon, hangosbeszélőkön keresztül köszönti a napi szinten csaknem félmillió érkező és induló utasát. A kötöttpályás közlekedést, így a fenntarthatóságot támogatva a MÁV-START Zrt. a Mobilitás Hetén biztosított ingyenes kerékpárszállítási kedvezményét a szeptember 27-i Turizmus Világnapon is elérhetővé teszi utasai számára. A kedvezmény bármely – a MÁV START Zrt. szolgáltatási területén lévő – belföldi viszonylatban igénybe vehető érvényes vasúti menetjegy és díjmentesen megváltott kerékpárjegy birtokában. A kötelező kerékpárhely biztosítással közlekedő vonatra a kerékpár-helyjegyet is meg kell váltani.

A belföldi utazásokat támogatva a vasúttársaság rendszeresen – általában félárú – alkalmi menettérti kedvezményeket nyújt különféle eseményekhez kapcsolódva. A nemzetközi utasforgalom évente nagyságrendileg kétmillió vasúton érkezőt, indulót és átutazót érint, növekedés tapasztalható az ausztriai, a franciaországi, az olaszországi és a romániai úti célok esetében.

Ha egy vonaton nincs külön kerékpárszállító kocsi vagy arra kialakított tér, akkor – amennyiben a vonaton nem tiltott a kerékpárok szállítása – a vonat első és utolsó 2. osztályú kocsijának a vonat végei felé eső előtereiben helyezhető el a kerékpár oly módon, hogy az utasok közlekedését ne akadályozza. A kerékpárszállító kocsikkal közlekedő vonatok listája megtalálható a MAV-START Zrt. honlapján található menetrendkeresőben, a vasúti menetrendkönyvben, valamint információ kérhető a telefonos ügyfélszolgálaton: a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán.

Kerékpárszállítással kapcsolatos általános információk elérhetőek ide kattintva.

 

MÁV Zrt., MÁV-START Zrt.