Március 9-től ismét nyitva a Keleti pályaudvar főbejárata

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

Budapest-Keleti pályaudvar főbejáratát március  9-én, vasárnap megnyitják az utas-közönség előtt. Az alagsori pénztárak azonban továbbra is csak a pályaudvar csarnoki lépcsőlejáraton át lesznek megközelíthetőek. A pénztárak az alujáró felől várhatóan március 23-án kerülnek megnyitásra.

Ismeretes, hogy a Keleti pályaudvar főbejárata azért volt zárva, mert a 4-es metró Baross téri állomásának építéséhez kapcsolódó felszínrendezési munkákat végezték el.

Budapest, 2014. március 5.
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM


Változott a csarnok és a vágányok megközelítése

A 4-es metró Baross téri állomásának építéséhez kapcsolódó felszínrendezési munkák miatt február 12-étől ideiglenesen lezárták a Budapest-Keleti pályaudvar főbejáratát. A vágányok és a MÁV-START alagsori jegypénztáraihoz vezető lépcsősor a munkálatok ideje alatt csak a pályaudvar oldalsó bejáratain közelíthetők meg a Kerepesi út illetve a Thököly út felöl. Az utasok könnyebb eligazodása érdekében a vasúttársaság utastájékoztató táblákat helyezett ki a lezárással egy időben.
A főbejárat lezárása előreláthatóan március elejéig tart, de az alagsori pénztárak - az aluljáró átépítésig, várhatóan 2014. március végéig - továbbra is csak  csarnokból lesznek megközelíthetők.

Kérjük a tisztelt utazókat, hogy a főbejárat, a vágányok és a pénztárak megközelíthetőségének változása miatt lehetőleg a tervezett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek meg a Keleti pályaudvarra, és figyeljék a kihelyezett utastájékoztató táblákat.
Budapest, 2014. február 10.
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM