Március 14-én, pénteken sztrájkolnak az olasz vasútvonalakon

2014. március 13. csütörtök, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

A MÁVINFORM értesülései szerint az olasz vasúton március 14-én 9.00 órától 17 óráig munkabeszüntetés lesz. A sztrájk miatt a München – Innsbruck – Brenner – Verona – (és vissza) viszonylatú EC vonatok csak München – Innsbruck – München között közlekednek. Innsbruck és az olaszországi cél, illetve kiindulási állomások között vonatpótló autóbuszokat biztosítanak.

A sztrájk ideje alatt az olasz vasút belföldi vonatközlekedésében vonat lemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani.

A MÁV-START gondoskodik arról, hogy a Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Javasoljuk utasainknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM