Ingyenes kerékpárszállítás a vonatokon az Európai Mobilitási Héten

2012. szeptember 14. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

Budapest, 2012. szeptember 14. – A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. ingyenesen biztosítja a kerékpárszállítás lehetőségét a vonatokon a 2012. szeptember 16-22. között megrendezésre kerülő Európai Mobilitási Hét keretében, ezzel is népszerűsítve a környezetbarát vasúti közlekedést.

A MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán 2012. szeptember 16-22. között az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utasok bármely viszonylatban díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat.

A MÁV-START Zrt. egyik kiemelt feladatának tekinti a kerékpárszállítási szolgáltatás folyamatos fejlesztését, ez a szolgáltatás népszerű az utasok körében. Kerékpár alapvetően minden vonaton szállítható, ahol az nincs tiltva, azaz a személy- és gyorsvonatokon, illetve egyre több InterCity vonaton. Egyes nemzetközi vonatokon valamint az InterCity vonatokon kerékpárhely-foglalás szükséges a kiszámítható utazás megtervezéséhez. Ha egy vonaton nincs külön kerékpárszállító kocsi vagy arra kialakított tér, akkor – amennyiben a vonaton nem tiltott a kerékpárok szállítása – a vonat első és utolsó 2. osztályú kocsijának a vonat végei felé eső előtereiben helyezhető el a kerékpár oly módon, hogy az utasok közlekedését ne akadályozza. A kerékpárszállító kocsikkal közlekedő vonatok listája megtalálható a MAV-START Zrt. honlapján, a menetrendkeresőben, a vasúti menetrendkönyvben, valamint információ kérhető a telefonos ügyfélszolgálaton: a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán.

Kerékpárszállítással kapcsolatos általános információk itt olvashatóak.

 

MÁV-START Zrt.