December 10-től visszaállt a megszokott közlekedési rend a győri vonalon

Frissítés: 
December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az egyes fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. A 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása a vállalt határidőre, december 9-re elkészül. A MÁV-VOLÁN-csoport köszöni az utasai és árufuvarozó partnerei türelmét és megértését!

December 10-től visszatérhet a felújítás előtt megszokott menetrend, mind a személyvonatok (pl. S10, S12, G10), mind pedig a soproni IC-k és a szombathelyi (Savaria, Mura, Dráva) InterCity-k teljes útvonalukon közlekedhetnek. A Railjetek esetében pedig a december 10-i, vasárnapi menetrendváltástól szintén visszaáll a felújítás előtti közlekedési rend, azaz megszűnik a bécsi átszállási kényszer a Salzburg, München felé railjetekkel utazók számára.

Ami a sebesség fokozatos visszaépítését illeti, várhatóan jövő év elejére válik biztosítottá az eredeti 140 km/órás sebesség – a bal vágányon várhatóan az év végéig, a jobb vágányon pedig az év elejétől. Ebben a „bejáratós” szakaszban a személyvonatoknál 5-6 perccel, a távolsági vonatoknál 8-10 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak.

További információk itt érhetők el.


 

További információkat az adott felújítási szakasz feliratára kattintva olvashat!

 

A korábbi, 1. ütem leírása (2023. szeptember 18-tól október 26-ig

Phase 1 - for English version please click here 


Phase 2 - for English version please click here


A korábbi, 3. ütem leírása (2023. november 18-tól december 9-ig) 

Phase 3 - for English version please click here