Jelentősen módosul a menetrend a győri vonalon

Frissítés: 
December 10-től ismét két vágányon járnak a vonatok az egyes fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. A 29 kilométer hosszú, kétvágányú pálya felújítása a vállalt határidőre, december 9-re elkészül. A MÁV-VOLÁN-csoport köszöni az utasai és árufuvarozó partnerei türelmét és megértését!

December 10-től visszatérhet a felújítás előtt megszokott menetrend, mind a személyvonatok (pl. S10, S12, G10), mind pedig a soproni IC-k és a szombathelyi (Savaria, Mura, Dráva) InterCity-k teljes útvonalukon közlekedhetnek. A Railjetek esetében pedig a vasárnapi menetrendváltástól szintén visszaáll a felújítás előtti közlekedési rend, azaz megszűnik a bécsi átszállási kényszer a Salzburg, München felé railjetekkel utazók számára.

Ami a sebesség fokozatos visszaépítését illeti, várhatóan jövő év elejére válik biztosítottá az eredeti 140 km/órás sebesség – a bal vágányon várhatóan az év végéig, a jobb vágányon pedig az év elejétől. Ebben a „bejáratós” szakaszban a személyvonatoknál 5-6 perccel, a távolsági vonatoknál 8-10 perccel hosszabb menetidők várhatók, amiről utasainkat előre tájékoztatjuk.

Menetrendi változások december 9-ről 10-re virradó éjszaka

Szombat éjszakáról vasárnapra virradóan még egy pár órás kis forgalmú időszakban néhány hajnali vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A  december 9-én nap végén befejeződő vágányzár áthúzódó hatása miatt az éjszakai vonatok menetrendje a következők szerint változik:

  • A Déli pályaudvarról 10-én 0:25-kor Komáromba induló S10-es vonat (4810) Győrig közlekedik. A december 9-én 23:25-kor induló S10-es vonat (4958) pótlóbuszához is csatlakozik.
  • December 10-én hajnalban a pótlóbuszokhoz csatlakozóan közlekedik a Szárligetről Győrbe 0:07-kor induló (4878-as), a Biatorbágyról a Déli pályaudvarra 0:08-kor induló (4971-es) és a Budaörsről a Déli pályaudvarra 1:28-kor induló (4881-es számú) S10-es vonat.

A részletes közlemény itt olvasható: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/szombaton-befejezodik-felujitas-vasarnap-pedig-ujraindul-forgalom-gyori-fovonalon


 

További információkat az adott felújítási szakasz feliratára kattintva olvashat!

 

A korábbi, 1. ütem leírása (2023. szeptember 18-tól október 26-ig

Phase 1 - for English version please click here 


Phase 2 - for English version please click here


A korábbi, 3. ütem leírása (2023. november 18-tól december 9-ig) 

Phase 3 - for English version please click here