Változások a győri fővonalon

2023. September 17. Sunday, 16.43 / Last modification: 2023. September 24. Sunday, 19.26
Tatabánya és Budaörs között a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak
A Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának felújításának kezdetétől, szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok menetrendje. Utasainknak a három hónaposra tervezett vágányzár október 26-ig tartó első ütemében is már hosszabb eljutási időre, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és pótlóbuszos átszállásra kell számítaniuk.
  • A pályakarbantartással érintett szakaszon napközben kizárólag menetirányonként és óránként egy személyszállító vonat fog közlekedni – tehervonatokon kívül –, a belföldi utasok számára is közvetlen, átszállásmentes kapcsolatot biztosítva Bécs, Győr, Tatabánya és Budapest között. Ezek a vonatok Kelenföld és Tatabánya között nem állnak meg.
  • A reggeli időszakban Tatabánya felől egy G10-es és két személyvonat segíti a közvetlen eljutást a Déli, illetve a Keleti pályaudvar felé.
  • A személyvonatok helyett eltérő megállási renddel gyorsjáratú, valamint több helyen is megálló pótlóbuszok közlekednek majd Tatabánya és Budaörs között. A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is közlekednek a személyvonatok helyett.
  • A soproni és szombathelyi InterCity-k Tatabányáig közlekednek, onnan közvetlen pótlóbusszal utazhatnak utasaink Budapest Kelenföldig.
  • Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre. A változásokról és az utazáshoz javasolt járatokról az utasaink a www.mav.hu/egyesvonal weboldalon tudnak tájékozódni, amelyet folyamatosan frissítünk részletes információkkal, menetrendekkel, térképekkel.
  • A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, ELVIRA) szombattól már elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól jelzik a menetrendi keresők.

A pályafelújítás első ütemét követően, október 27-től három héten át mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom, azaz sor kerül az 1-es fővonal teljes kizárására Biatorbágy és Szárliget között.

Erről itt olvashatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/koszonet-utasoknak-vartnal-gyorsabban-kialakult-gyori-fovonal-ideiglenes-kozlekedesi

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság