Schlafwagen az utasellátó üzemeltetésében

Az Utasellátó hálókocsijaiban a kényelemhez és az intimitáshoz hagyományos magyar vendégszeretet és hat évtized tapasztalata is társul. EuroNight-járatainkon már az utazás kezdetét is édessé tesszük, másnap pedig bőséges reggelivel és meleg itallal segítünk abban, hogy kellemesen induljon a nap. Az egész évben közlekedő hagyományos gyorsvonati összeköttetéseken kontinentális reggelivel várjuk utasainkat. A kísérőknél további hűtött italok is kaphatók, de a szomjúság ellen valamennyi járatunkon téritésmentesen biztosítunk ásványvizet.

 

Az Utasellátó járatain a következő hálókocsi-típusok közlekednek:

"Komfort" hálókocsik

Kényelmes futás, modern belső - ez a "Komfort" hálókocsik sajátja. A Spanyolországban készült járművek valamennyi fülkéje légkondícionált. A hangszigetelt kocsi korszerű forgóvázai a kocsinak nyugodt futást, az utasoknak pedig nyugodt alvást biztosítanak. A vörös-rózsaszín színvilágú, modern vonalvezetésű fülkék hangulatos világítással rendelkeznek. Az ablakok melletti sarokban lévő asztalka lapján felhajtva található meg a hideg-meleg vízzel ellátott mosdó, a fölötte lévő pipereszekrényben pedig általában az EuroNight-vonatok esti édes üdvözlete és a tisztasági kellékek vannak elhelyezve. A fülkékben két zár és egy biztonsági lánc gondoskodik a zavartalan alvásról. A kocsi ajtó nélküli végén a két mellékhelyiség mellett egy zuhanyzó is található, amely kellemes felfrissülést adhat a nap kezdetére vagy végére. Itt található meg a kocsi kísérője is.

Valamennyi egymással szembefordított fülke között a válaszfal eltolható, így a két fülke összenyitásával egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke is foglalható, amelyben családok és baráti társaságok kényelmes elhelyezése is megoldott - de akár mindkét fülke egyágyas foglalásával egy hatalmas lakosztály is kialakítható.

A "Komfort" hálókocsik helykiosztása az alábbi képen látható (kattintásra nagy méretben is megjelenik). Az ágyak számozása egy fülkén belül alulról fölfelé növekszik.

WLABmz (79-91) hálókocsi helykiosztása

„Komfort” hálókocsikkal az alábbi célállomások érhetők el egész évben

  3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
Szolgáltatások
Zürich EN Wiener Walzer SparNight 69 € 79 € 139 € Letöltés
globáldíj 109,90 € 139,90 € 199,90 €
felár 34,90 € 49,90 € 99,90 €
München EN Kálmán Imre SparNight 49 €-tól 59 €-tól 59 €-tól Letöltés
globáldíj 120 € 139 € 209 €
felár 35 € 50 € 100 €
Katowice
Varsó
*
EN Metropol /
Chopin
SparNight 54 € 64 € 114 € Letöltés
felár 14,00 €-tól 21,00 €-tól 49,00 €-tól

*kétnaponta, lengyel kocsival felváltva

A célállomásokra kattintva több információhoz juthat az oda érvényes árajánlatainkról, és a vonatok útvonalán fekvő látványosságokról, míg a vonat nevére kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását is. A hálókocsijegy árában bennefoglalt szolgáltatások listáját - képekkel illusztrálva a - "szolgáltatások" oszlopban találja meg.

 

"Classic" hálókocsik

Puha ágyak, faburkolatok - megannyi kellemesség, mely a "Classic" hálókocsikban kényelmes éjszakát garantálhat. A friss levegőt és táj testközelből való élvezetét a lehúzható ablakok biztosítják. Az ablakok melletti sarokban lévő asztalka lapján felhajtva található meg a hideg-meleg vízzel ellátott mosdó, a fölötte lévő pipereszekrényben pedig általában az EuroNight-vonatok esti édes üdvözlete és a tisztasági kellékek vannak elhelyezve. A fülkékben két zár és egy biztonsági lánc gondoskodik a zavartalan alvásról. A kocsi mindkét végén egy-egy mellékhelyiség található, míg a 10. fülke mellett a kocsi kísérőjének fülkéje helyezkedik el.

A 3. és 4. valamint az 5. és 6. középső négy fülke között nyitható ajtó található, így a két fülke összenyitásával egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke is foglalható, amelyben családok és baráti társaságok kényelmes elhelyezése is megoldott - de akár mindkét fülke egyágyas foglalásával egy hatalmas lakosztály is kialakítható.

A "Classic" hálókocsik helykiosztása az alábbi képen látható (kattintásra nagy méretben is megjelenik). Az ágyak számozása egy fülkén belül alulról fölfelé növekszik.

WLAB (70-80) hálókocsi, helykiosztás

„Classic” hálókocsikkal az alábbi célállomások érhetők el

egész évben

    3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
Szolgáltatások
Velence EN Venezia SmartPrice 54 €-tól 69 €-tól 119 €-tól Letöltés
globáldíj 80 € 95 € 145 €
Csíkszereda
Brassó
Corona "Fortuna" 49 €     Letöltés
felár 15,40 € 23,10 € 53,90 €

 

a nyári szezonban

felárak 3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
megjegyzés Szolgáltatások
Split Adria 14,00 € 21,00 € 49,00 € Budapestről: kedden és pénteken
Split-ből: szerdán és szombaton
Letöltés
Thesszaloniki Meridian 18,20 € 27,30 € 63,70 € Budapestről: pénteken
Thesszalonikiből: szombaton
Burgas Nesebar 18,20 € 27,30 € 63,70 € Budapestről: pénteken
Burgasból: szombaton

 

A célállomásokra kattintva több információhoz juthat az oda érvényes árajánlatainkról, és a vonatok útvonalán fekvő látványosságokról, míg a vonat nevére kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását is. A hálókocsijegy árában bennefoglalt szolgáltatások listáját - képekkel illusztrálva a - "szolgáltatások" oszlopban találja meg.