Schlafwagen az utasellátó üzemeltetésében

Az Utasellátó hálókocsijaiban a kényelemhez és az intimitáshoz hagyományos magyar vendégszeretet és hat évtized tapasztalata is társul. EuroNight-járatainkon már az utazás kezdetét is édessé tesszük, másnap pedig bőséges reggelivel és meleg itallal segítünk abban, hogy kellemesen induljon a nap. Az egész évben közlekedő hagyományos gyorsvonati összeköttetéseken kontinentális reggelivel várjuk utasainkat. A kísérőknél további hűtött italok is kaphatók, de a szomjúság ellen valamennyi járatunkon téritésmentesen biztosítunk ásványvizet.

 

Az Utasellátó járatain a következő hálókocsi-típusok közlekednek:

"Komfort" hálókocsik

Kényelmes futás, modern belső - ez a "Komfort" hálókocsik sajátja. A Spanyolországban készült járművek valamennyi fülkéje légkondícionált. A hangszigetelt kocsi korszerű forgóvázai a kocsinak nyugodt futást, az utasoknak pedig nyugodt alvást biztosítanak. A vörös-rózsaszín színvilágú, modern vonalvezetésű fülkék hangulatos világítással rendelkeznek. Az ablakok melletti sarokban lévő asztalka lapján felhajtva található meg a hideg-meleg vízzel ellátott mosdó, a fölötte lévő pipereszekrényben pedig általában az EuroNight-vonatok esti édes üdvözlete és a tisztasági kellékek vannak elhelyezve. A fülkékben két zár és egy biztonsági lánc gondoskodik a zavartalan alvásról. A kocsi ajtó nélküli végén a két mellékhelyiség mellett egy zuhanyzó is található, amely kellemes felfrissülést adhat a nap kezdetére vagy végére. Itt található meg a kocsi kísérője is.

Valamennyi egymással szembefordított fülke között a válaszfal eltolható, így a két fülke összenyitásával egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke is foglalható, amelyben családok és baráti társaságok kényelmes elhelyezése is megoldott - de akár mindkét fülke egyágyas foglalásával egy hatalmas lakosztály is kialakítható.

A "Komfort" hálókocsik helykiosztása az alábbi képen látható (kattintásra nagy méretben is megjelenik). Az ágyak számozása egy fülkén belül alulról fölfelé növekszik.

WLABmz (79-91) hálókocsi helykiosztása

„Komfort” hálókocsikkal az alábbi célállomások érhetők el egész évben

 3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
Szolgáltatások
ZürichEN Wiener WalzerSparNight69 €79 €139 €Letöltés
globáldíj109,90 €139,90 €199,90 €
felár34,90 €49,90 €99,90 €
MünchenEN Kálmán ImreSparNight49 €-tól59 €-tól59 €-tólLetöltés
globáldíj120 €139 €209 €
felár35 €50 €100 €
Katowice
Varsó
*
EN Metropol /
Chopin
SparNight54 €64 €114 €Letöltés
felár14,00 €-tól21,00 €-tól49,00 €-tól

*kétnaponta, lengyel kocsival felváltva

A célállomásokra kattintva több információhoz juthat az oda érvényes árajánlatainkról, és a vonatok útvonalán fekvő látványosságokról, míg a vonat nevére kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását is. A hálókocsijegy árában bennefoglalt szolgáltatások listáját - képekkel illusztrálva a - "szolgáltatások" oszlopban találja meg.

 

"Classic" hálókocsik

Puha ágyak, faburkolatok - megannyi kellemesség, mely a "Classic" hálókocsikban kényelmes éjszakát garantálhat. A friss levegőt és táj testközelből való élvezetét a lehúzható ablakok biztosítják. Az ablakok melletti sarokban lévő asztalka lapján felhajtva található meg a hideg-meleg vízzel ellátott mosdó, a fölötte lévő pipereszekrényben pedig általában az EuroNight-vonatok esti édes üdvözlete és a tisztasági kellékek vannak elhelyezve. A fülkékben két zár és egy biztonsági lánc gondoskodik a zavartalan alvásról. A kocsi mindkét végén egy-egy mellékhelyiség található, míg a 10. fülke mellett a kocsi kísérőjének fülkéje helyezkedik el.

A 3. és 4. valamint az 5. és 6. középső négy fülke között nyitható ajtó található, így a két fülke összenyitásával egy nagyméretű, legfeljebb hatágyas fülke is foglalható, amelyben családok és baráti társaságok kényelmes elhelyezése is megoldott - de akár mindkét fülke egyágyas foglalásával egy hatalmas lakosztály is kialakítható.

A "Classic" hálókocsik helykiosztása az alábbi képen látható (kattintásra nagy méretben is megjelenik). Az ágyak számozása egy fülkén belül alulról fölfelé növekszik.

WLAB (70-80) hálókocsi, helykiosztás

„Classic” hálókocsikkal az alábbi célállomások érhetők el

egész évben

  3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
Szolgáltatások
VelenceEN VeneziaSmartPrice54 €-tól69 €-tól119 €-tólLetöltés
globáldíj80 €95 €145 €
Csíkszereda
Brassó
Corona"Fortuna"49 €  Letöltés
felár15,40 €23,10 €53,90 €

 

a nyári szezonban

felárak3 ágyas fülke
(Tourist)
2 ágyas fülke
(Double)
1 ágyas fülke
(Single)
megjegyzésSzolgáltatások
SplitAdria14,00 €21,00 €49,00 €Budapestről: kedden és pénteken
Split-ből: szerdán és szombaton
Letöltés
ThesszalonikiMeridian18,20 €27,30 €63,70 €Budapestről: pénteken
Thesszalonikiből: szombaton
BurgasNesebar18,20 €27,30 €63,70 €Budapestről: pénteken
Burgasból: szombaton

 

A célállomásokra kattintva több információhoz juthat az oda érvényes árajánlatainkról, és a vonatok útvonalán fekvő látványosságokról, míg a vonat nevére kattintva letöltheti azok részletes menetrendjét és kocsiösszeállítását is. A hálókocsijegy árában bennefoglalt szolgáltatások listáját - képekkel illusztrálva a - "szolgáltatások" oszlopban találja meg.