Balesetmegelőzési kampány a Velencei-tónál

2013. augusztus 8. csütörtök, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

A MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen ismét vasúti útátjárós baleset-megelőzési akciónapot tart a Velencei-tónál augusztus 9-én, pénteken. Továbbra is a közlekedésben résztvevők figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira. Idén nyáron már 15 átjárós baleset történt, figyelmes közlekedéssel mindegyikük megelőzhető lett volna.

 

A KRESZ külön fejezetben foglalkozik a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaival, melyeket egyes gépjárművezetők rendre megszegnek figyelmetlenségből, vagy a közlekedési morálra napjainkban jellemző agresszív magatartással. Az sem rettenti el a veszélyhelyzet megteremtésétől egyeseket, hogy a vasúti szerelvény tömege miatt nem tud olyan rövid fékúton megállni, mint a gépkocsi. Éppen ezért fontos tudatosítani, hogy az útátjáróban történő baleseteket csak a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg a vasúti átjárót.

A MÁV és a Rendőrség a nyári turisztikai szezonban a Balatonnál és a Velencei-tónál szórólapokkal, személyes jelenléttel, közös ellenőrzéssel hívja fel a figyelmet a szabályszerű közlekedésre.

A MÁV egyike a legbiztonságosabban működő vasúttársaságoknak Európában, és folyamatosan korszerű berendezések kiépítésével támogatja a biztonságos közlekedést a vasút-közút találkozásoknál. E törekvéseket segíti továbbá a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében 2012 és 2015 között előirányzott beruházások megvalósítása is; közel 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre közlekedésbiztonságot javító fejlesztésekre, a személyi sérüléses balesetek számának csökkentése érdekében.

 

MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazgatóság