Április 6-tól menetrendi módosítások lépnek érvénybe

2014. április 4. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.47

Vasárnaptól több olyan vonat is közlekedik, amelyek új megállóhelyeken is megállnak az eddigiekhez képest, valamint csatlakozások finomhangolása is történik az éves menetrend 1. számú módosításával. Az április 6-tól érvényes változások a kerékpárszállítást is érintik, több vasútvonal esetében újra lehetőség nyílik a biciklik szállítására, valamint a népszerű kirándulóhelyek esetében bővül a szolgáltatás igénybevételi lehetősége.

Fontosabb menetrendi módosítások:

A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár között naponta közlekedő G43-as jelzéssel ellátott FLIRT-motorvonatok Budafokon is az utasok rendelkezésére állnak. Az új megállás a vonatok indulási és érkezési időpontjait nem érinti.

A Gyékényes–Pécs vonalon eddig Szigetvárról reggel 6 óra 18 perckor indult vonat Pécsre, amely a módosításnak köszönhetően naponta Barcsról közlekedik 5 óra 38 perckor. Ezzel a változással a reggeli hivatásforgalomban munkahelyre és iskolába utazóknak már Barcstól lehetősége lesz Pécsre eljutni.

A kora reggel munkába utazók érdekeit szem előtt tartva a Miskolc–Tiszairól 4 óra 12 perc–kor Hidasnémetibe induló vonat Csobád megállóhelyen is megáll.

Celldömölkön a Győr felőli csatlakozás megfelelőbb biztosítása érdekében a Budapest– Celldömölk–Szombathely között közlekedő gyorsvonat 19 óra 14 perc helyett 6 perccel később, 19 óra 20-kor indul.

Kerékpárszállítás:

Budapest és Sopron között újból napi szinten közlekedik kerékpárszállító kocsi. A Déli pályaudvarról 10:38-kor, Sopronból a fővárosba 17:54-kor induló vonatokban vehető igénybe a szolgáltatás.

Bővül a biciklik vasúti utaztatási lehetősége a Balatonhoz, továbbá a Dunakanyarban hétvégén négy alkalommal is közlekedik kerékpárszállító kocsi Budapest Nyugati pályaudvar és Szob között.

A belföldi InterCity-forgalomban Szeged, Pécs, Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc irányába, a nemzetközi vonatokon Prága, Bécs, Berlin Hamburg, Varsó, Belgrád, Brassó és Temesvár felé választható egyes vonatokon a kerékpárok nagyobb mennyiségű elhelyezése.

A menetrend 1. számú módosítása minden évben arra ad lehetőséget a vasúttársaságnak, hogy olyan kisebb módosításokat vezessen be, amely az utazóközönség teljesebb kiszolgálását segíti. A MÁV-START ilyenkor az utasoktól érkező észrevételeket, valamint a kisebb technológiai korrekciókat építi be az áprilisi változtatásokba a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával. Ezen kívül a kerékpárszállítási lehetőségek is bővülnek, hiszen a tavaszi időjárással változnak az utasforgalmi igények, egyre többen szeretnék a bicikliket is magukkal vinni. A 2014. évi 1. számú módosítást a vasúttársaság internetes menetrendi keresője az ELVIRA már tartalmazza, ezen kívül a www.mav-start.hu oldalon, valamint a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es telefonszámán kérhetnek információt az utasok. A belföldi és nemzetközi vasúti kerékpárszállításról bővebben az alábbi linkeken olvashatnak: ITT és ITT

MÁV-START Zrt.