50 százalékos kedvezménnyel vasúton az augusztus 20-i, budapesti ünnepi eseményekre

2012. augusztus 17. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak vasúton Budapestre az augusztus 20-i ünnepi eseményekre készülődők. A MÁV-START mentesítő vonatokat indít Szegedre, Miskolcra és Oroszlányba is, továbbá egyes vonatok a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek. Változik a vonatok közlekedési rendje vasárnap és hétfőn is.

 

A MÁV-START 50 százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az augusztus 20-i Szent Jobb körmenetre, a Szentmisére valamint a Tűzjátékra utazók részére, a Budapest-Keleti, -Déli és -Nyugati pályaudvarokra. A kedvezmény másodosztályon vehető igénybe, legkorábban augusztus 19-től. A fővárosba utazást augusztus 20-án, a menetrend szerint legkésőbb 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én 24.00 óráig kell befejezni.

A tűzijáték után a megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekébenhárom mentesítő vonatot is indít a vasúttársaság. A Nyugati pályaudvarról Szegedre 23:30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23:21 perckor Tatabányára induló vonathoz) augusztus 21-én 0:20 perckor. A Virágkarneválról visszautazók eljutását segítve Debrecenből 17:50 perckor indul menetrenden felüli vonat Miskolcra. Ezen felül az ünnepi eseményeken résztvevők utazásának megkönnyítése érdekében egyes vonatok a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek, így érdemes előzetesen tájékozódni az aznap esti, éjszakai többletszolgáltatásokról.

Az ünnep kapcsán változik a vonatok közlekedési rendje: 19-én, vasárnap ünnepnapi, 20-án, hétfőn pedig vasárnapi menetrend lesz érvényben. A MÁV-STARTaz igényekhez és lehetőségeihez igazodva a kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit plusz kocsikkal megerősítve közlekedteti, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával.

A vasúttársaság a tapasztalatok alapján javasolja az utasoknak a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekébena menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

Az ünnepi vonatközlekedésről a személyszállító vasúttársaság honlapján: a www.mav-start.hu oldalon és a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es telefonszámán is lehet tájékozódni.

MÁV-START Zrt.