2009/2010. évi menetrend

2009. december 4. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2023. május 3. szerda, 15.52

Tisztelt Utasaink!

2009. december 13-tól változott az éves menetrend, számos részében megújult kínálati lehetőséget biztosítva azoknak, akik belföldi vagy nemzetközi utazásukhoz a vasúti személyszállítást választják. Jelentősen átalakul Baja és Szekszárd térségének vasúti közlekedése, a kínálat gyökeresen megújul: mindennap közvetlen InterCity vonat közlekedik a térségbe, valamint InterRégió márkanéven új terméket vezetünk be a regionális és távolsági forgalom teljesebb kiszolgálása érdekében. Már a Balaton déli partján is kétórás ütemes menetrend szerint járnak a vonatok, illetve a népszerű FLIRT és Desiro motorvonatokkal is egyre több, jellemzően elővárosi vasútvonalon találkozhat az utazóközönség. A tavaly bevezetett Railjet vonatok immár kétóránként indulnak Budapestről Bécsbe illetve Münchenbe. Új hálókocsijárat közlekedik Budapestről Zürichbe. Kedvezőbb menetjegyár, széles kínálati lehetőség és korszerűbb járművek várják a Romániába utazókat.

A 2009/2010. évi menetrend belföldi vasútvonalai már elérhetőek honlapunk internetes menetrendi keresőjében, így a szolgáltatás a rendelkezésükre áll abban az esetben is, ha december 12. utáni időpontra szeretnének vasúti utazást tervezni. A nemzetközi vonatok adatai is folyamatosan bekerülnek a menetrendi kereső adatbázisába, december első hetétől már ezek is megjelennek az internetes felületen. Az elektronikus elérés mellett a menetrendkönyvek nyomtatott formában 2009. december 7-től megvásárolhatóak a vasútállomások pénztáraiban. Kérjük, utazásuk megkezdése előtt tájékozódjanak az aktuális menetrendi információkról a honlapunk, a vasútállomásokon, a menetrendkönyvekből, vagy telefonon a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán.

Bővebb információ a menetrendről:

A 2009/2010. évi menetrend belföldi és nemzetközi vasúti forgalmat érintő legfontosabb változásai összefoglalva itt olvasható.

Vasútvonalankénti megjelenés a menetrendi változásokról itt található.

A nemzetközi forgalom változásainak részletes, országonkénti összefoglalása itt érhető el.

A 2009/2010. évi menetrend pdf formátumban itt érhető el.

MÁV-START Zrt.